Sergi Buka, Umbra al TNC | offmàgia
Contacte

Sergi Buka, Umbra al TNC

Umbra, Sergi Buka
La màgia no hauria de desaparèixer mai dels escenaris teatrals…
Desaparèixer… és el que sap fer molt bé Sergi Buka a l’espectacle que acabem de veure avui diumenge al TNC.
Es tracta de Umbra, un espectacle que mescla projeccions, ombres xineses (de la que Sergi Buka n’és un expert amb premis inclosos), coloms, aparicions, desaparicions, màgia presentada amb extrema delicadesa…
És un espectacle complet, que barreja vàries disciplines escèniques que no es veuen habitualment als nostres escenaris, una música acurada, imaginació, poesia… i que em fa pensar amb els espectacles multi-disciplinars de l’Arturo Brachetti, o també el record d’aquell segle d’or de la màgia amb mags amb barret de copa que es teletransporten (us en recordeu de la peli The Prestige ?).
Tot plegat m’agrada i desitjo que se’n facin més, que es fusioni més màgia i teatre, ja que en la essència del teatre, en un raconet de l’escenari, sempre hi haurà màgia… I en el bon il·lusionisme hi ha d’haver una parcel·la pel teatre de qualitat… Per tot això crec que la màgia no hauria de desaparèixer mai dels escenaris de teatre, fins i tot hauria de conviure més d’igual a igual…

També desitjo que els pares que porten els nens a aquest tipus d’espectacles, sàpiguen transmetre als seus nens, l’amor a la màgia, l’amor a la imaginació, als seus secrets, als secrets de la imaginació… Sospito que això també s’educa…
Ja que hem sentit al nostre voltant, pares que explicaven massa l’espectacle als nens, eren massa descriptius, quan a vegades cal que els propis pares callin i deixin volar la imaginació, la seva inclosa…

En resum, el que hem vist a l’escenari ens ha agradat molt. Si no hi heu anat ja, jo de vosaltres hi aniria… Només falten dos passis, dos diumenges a la sala gran del TNC, per veure Umbra… Tampoc entenc que un espectacle així no es programi més setmanes…

Pàgina de l’espectacle: Aquí
Pàgina Sergi Buka: Aquí

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

màgia.cat
www.offmagia.com/facebook

facebook off màgia