Paul Daniels | offmàgia
Contacte

Paul Daniels

Cada cop que un membre de la comunitat màgica desapareix, és un creador de felicitat menys en aquest món, on fa tanta falta persones que il·lusionin…

Que dir de Paul Daniels que no sigui evident ? Parlaré del joc, amb què el vaig descobrir… Va ser la seva mítica rutina amb un gobelet. És tan genial… A partir de veure com realitzava aquest fantàstic joc, vaig tenir ganes d’investigar aquest tipus de màgia. I gràcies a ell, a veure-li realitzar en aquella gravació del seu mític programa… Magistralment, amb aquell ritme trepidant i impossible… Gràcies a ell, vaig idear-ne una versió. Una versió que assajava, fa uns anys a les nits, i que encara no ha vist ningú, que ni he estrenat… Un dia ho faré… Segurament en un dels Fantàstic… La meva versió segur que no li arriba a la sola de la sabata de la del geni i tampoc s’assembla gens, però té aquest valor sentimental… Això demostra el que sempre dic, que cal tenir molt en compte els que ens han precedit per fer que la màgia perduri…

Després vaig adquirir dvd’s d’importació dels seus espectacles en directe, sempre buscant noves gravacions del seu joc amb un gobelet (sí, els mags som obsessius a vegades)… Resums dels seus mítics programes de televisió, on hi ha joies de la màgia… Aquest senyor va ser una estrella al seu país ! Un fenomen de masses ! I en el món de la màgia, gent com en David Copperfield va fer un comunicat, fa unes setmanes, en assabentar-se que l’il·lusionista britànic estava malalt… En Paul Daniels era molt gran !!!

L’any 2014, el Mag Gerard va dedicar-li un “Realitat o Ficció ?”. Vaig fer un article molt complet, podeu llegir-lo i escoltar el podcast, Aquí…

Sempre ens quedarà la seva màgia, frase que sona a tòpic però que és veritat…

El joc amb un gobelet, impressionant…

https://www.youtube.com/watch?v=gkkIEC8gkHM

Fins la setmana que ve, aquí, al “Diari d’un Mag”

daniel.cat


www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia