Tots som Houdini | offmàgia
Contacte

Tots som Houdini

Houdini
Vaig veure la pel·lícula: “El último gran mago” i no faré sinopsi, ja vaig fer-ne una abans de veure-la, aquí :), fa uns mesos, la llegeixo i veig que sí, estava encertada… (no… no és una predicció…, vaig fer com fa la Z Jones a la peli)
Ja hi ha molts llocs on es parla de la peli…, només diré el que em va semblar a mi i el que vaig pensar després…
A mi em va agradar, destacaria l’ambientació de l’època, la història és entretinguda (no és The Prestige, que és la millor pel·lícula de mags del món mundial…je je ), el que més em va agradar va ser quan es veu cine, cine dins el cine…., amb el pianista tocant, i amb imatges i textos explicant, com si d’un informatiu es tractés, les gestes del Houdini, també la recreació de la cabina d’aigua, l’inici sota el riu…

I, tornant cap a casa, vaig pensar… Perquè a les pelis sobre el mag, no s’aproximen més a, físicament, com era en Houdini ?, petitet i "aparentment" poca cosa… això feia encara més espectaculars les seves escapades…
I vaig posar "houdini" al buscador de fotos i em va sortir de tot, segells, tires còmiques, joguines, còmics, llibres, un software d’animació 3D que es diu Houdini…
N’he enganxat algunes a la foto inicial de l’escrit d’avui…
… i llavors ho vaig veure clar…

Houdini, és una icona popular, un personatge, ara ja no importa com era realment, ni tampoc, el que va fer de veritat. És una llegenda, i a les llegendes se’ls hi atribueix històries de tot tipus, per tant, el fet que la peli sigui una història inventada, no és important… el que importa és que va existir, o més aviat que va existir la “idea” de Houdini… i la idea que tots tenim d’ell…, és de tots, i llavors qualsevol representació (en el sentit de figuració) és bona… quan un mag es posa una camisa de força, en aquell moment és Houdini, o almenys, hi ha un trosset d’ell que és Houdini…
Me n’he adonat que tots som una mica Houdini… ara quedaria bé fer una disquisició psicològica del personatge, i que potser faré un altre dia si m’atreveixo, un altre dia d’aquests en el que parlo, com moltes vegades, com sempre, molt sovint, d’en Houdini…

I per acabar 4 versions de pòsters de la peli (els dos blaus son de la versió d’aquí):
Houdini

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat