Mandrake 2: Quan la màgia de la vida real es barreja amb la ficció… | offmàgia
Contacte

Mandrake 2: Quan la màgia de la vida real es barreja amb la ficció…

Fa unes setmanes vaig parlar d’en Mandrake, l’heroi de còmic (podeu llegir-ho aquí).
Resulta que el personatge dóna per molt, avui parlaré de…
El vertader Mandrake !!!
Leon Mandrake

Doncs resulta que Mandrake va existir de veritat!!!!
Era canadenc i es feia anomenar Leon Mandrake, i que va tenir molt èxit a nord-amèrica entre els anys 1930 i 1980. Sembla ser que l’autor del còmic, en Lee Falk no n’havia sentit a parlar, i que va optar per posar el mateix nom al seu heroi: Mandrake, perquè en anglès significa Mandràgora, que és una planta a que se li atribueixen poders, per tant semblava un nom idoni per un mag.
Després d’haver-se adonat de la coincidència, en Phil Davis (un dels dos il·lustradors que va tenir el còmic), va trobar-se amb en Leon Mandrake i va modificar, una mica, el dibuix del seu personatge de tal manera que s’assemblés al de carn i ossos.
A posteriori, l’esposa d’en Leon Mandrake es feia anomenar Narda, que era un dels personatges del còmic. Interessant… el mag de carn i ossos aprofita l'heroi de ficció per, a la vegada, crear-se un personatge de ficció? real?

Sí, a vegades la màgia de la vida real es barreja amb la ficció…

Mandrake

Després, es va divorciar de la seva esposa, i es va casar amb una antiga ajudant d’en Harry Blacksone (un mag d’aquella època, molt famós). Varen tenir un nen, que més tard faria de mag, amb el nom de Lon Mandrake, sense la E de lEon…
Assistents de mags que es casen amb altres mags… Sí, això em recorda la peli: The Prestige, …

Sí, a vegades la ficció màgica es mescla amb la vida real…

He vist que hi ha més coses curioses relatives al personatge de còmic…, un altre dia en tornaré a parlar…
En aquest punt a mig camí del no res, en que la realitat s’entrellaça amb la ficció, en parlarem aquí, com cada setmana… al… Diari d’un Mag!!!

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

Pàgines:
Wikipedia fr
Leon Mandrake
Lon Mandrake

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. L’autèntic Mandrake… | offmàgia - [...] Més info al post del “Diari d’un Mag”: Mandrake 2: Quan la màgia de la vida real es barreja …