Idees… | offmàgia
Contacte

Idees…

Simpson

El creador de "Els Simpson" (en Matt Groening),… se'n recorda del moment en el que va tenir la idea de com serien els seus personatges ?
Segurament va ser a la dutxa…

No se com explicar el que em passa…
De cop se m'acut una idea, del no res, a vegades (molt sovint) em passa quan estic a la dutxa, a vegades no se quan em passa, a vegades m'adono que la idea va donant voltes, però no sabria determinar quan va sorgir, a vegades és una frase, una frase que m'he d'apuntar.
Les llibretes em permeten caçar les idees i enganxar-les, aixafar-les en un paper com si fossin mosques… Apuntar les idees per estar tranquil i no pensar-hi més, fer espai en aquell racó del cervell, perquè n’arribi una altra (tot i que molt sovint m’he adonat que si no l’apunto, torna a aparèixer més tard…)
Tinc una llibreta a la tauleta de nit, una llibreta a la tauleta al costat del sofà de la tele, l'ordinador (on hi apunto a vegades frases en documents, a vegades simples blocs de notes), notes al mòbil (que faig que es disparin em moments que se que estaré davant l'ordinador per recollir-ho i apuntar-m’ho). Nota mental (que m’apunto aquí mateix): he de pensar a provar la funció que em permet gravar notes de veu del meu nou mp3.
I no se com explicar-ho, no se com explicar que m'emociono quan se m'acut una idea que trobo genial, i que després quan la torno a llegir no la trobo tan bona potser, m'emociono quan torno a tenir la mateixa idea que vaig tenir fa uns mesos, i m'adono que si l'he tingut dos cops per alguna cosa serà… Això és el que em va passar fa unes setmanes, que vaig tornar a tenir una idea, una idea redundant…
Potser és aquesta il·lusió de la idea trobada que m'emociona, potser es el combustible que em permet trobar-ne una altra…
I després de la idea, queda la més gran feina… escriure-les, desenvolupar-les, pensar si realment és una bona idea…, o sigui: el processament, la racionalització de la idea… i llavors igual desapareix del tot… Evidentment, la idea és només el principi, si no la treballes, és molt difícil que serveixi per a res i no es quedi com això, una mosca enganxada, aixafada a la llibreta…

Parlant de idees, us recomano veure les fotos de idea.cat

Fins la setmana que ve, potser seguiré parlant de les idees retrobades, o potser d’alguna altra cosa que em passi pel cap…
Daniel
www.offmagia.com