2006 març 26 | offmàgia

Endevinaré el que penses…

20Q

Endevinaré el que penses… Bé, jo no…, 20Q sí…
Pensa en un animal, vegetal o mineral … Sí…, endevinarà en el que estàs pensant…
L’altre dia vaig fullejar després de molts anys la revista Muy Interesante, de petit sempre me la comprava, i un atac de nostàlgia, una portada que em va cridar l’atenció, no sé, vaig comprar-la.
I dins vaig veure un anunci, un anunci d’una joguina que em va cridar l’atenció (els mags ens fixem amb les joguines, som nens grans…), una joguina curiosa, una bola amb una pantalla digital, deia que “endevinaria el que pensaves…”. I jo que faig màgia, quan algú em diu que endevinarà el que penso, de seguida m’interesso.

Saps quan a la vida, les coses, fan el que sigui, per cridar-te l’atenció…?, quan aniràs ensopegant amb la mateixa pedra fins que t’acabis fixant del tot ? Doncs divendres vaig veure un expositor en uns grans magatzems on es venia l’artefacte…

Es diu 20Q i està basat en Intel•ligència Artificial(IA). Vaig provar-lo, vaig pensar en un Enciam i me’l va endevinar!, l’estri va fent preguntes, preguntes que contestes per un SI, un NO, un NO SÉ…, i llavors dedueix, i cap a les 20 preguntes acostuma a encertar-ho.
Vaig descobrir, mirant el cartró, que l’aparell en qüestió té pàgina web.
I a la pàgina web es pot jugar al joc, podeu pensar en un animal, un mineral, un vegetal, o una altra cosa, i l’enginy IA intentarà endevinar-ho, proveu-ho, és sorprenent! (ningú em paga per fer-ne publicitat, no us penseu!)

Ara recordo que de petit tenia un ordinador Amstrad 128, i que tenia un joc que es deia Animal, Mineral o Vegetal i que era l’avi del 20Q segurament!

Fins la setmana que ve!
I no t’oblidis: pensa en alguna cosa, i mira si t’ho endevina l’oracle: www.20q.net

I la setmana que ve… un Súperheroi…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com

read more