2006 juny | offmàgia

Què vols que faci desaparèixer ?

Què vols que faci desaparèixer ?

Fa unes setmanes hem començat un concurs, un concurs que no té data límit, que no té premi immediat, utòpic, un concurs obert a la imaginació…
No explicaré gran cosa aquí, perquè vull que aneu a mirar-ho a la pàgina, la visita s’ho val…, aneu-ho a mirar a la pàgina i continueu llegint:
http://www.offmagia.com/offquevols.htm
Ja ho heu llegit ?, doncs, segueixo…
Podreu dir que sóc utòpic, i que és molt possible que rebi poques propostes, que en els temps que corrent, ningú fa res per res, que el món ja no és, o mai ha sigut un lloc obert als somnis, possiblement no…
Però la proposta m’engresca…
Per moltes raons…, perquè és una manera de fer-vos participar en la creació d’un joc de mans, d’una il·lusió, per tan estic fent pedagogia màgica, perquè l’animació que he fet per il•lustrar-ho és una broma que em fa riure a mi mateix (sí, em faig gràcia jo sol, a vegades…), perquè estic plantejant una cosa que sé com comença, els plantejaments inicials, però no sé com acabarà… o si serà permanentment una broma, un concurs inacabat…, fins i tot això m’agrada, li dona vida pròpia… la proposta ja s’ho val.
També és màgic per mi, els mags sempre sabem, sabem massa com es fa un joc i per tant com acaba, aquesta vegada la sorpresa també és per mi.
Així doncs, des d’aquí us animo a participar, a imaginar, a pensar una idea que voleu veure, alguna cosa molt gran!

Fins la setmana que ve, al país dels somnis impossibles…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

read more

Tamariz: Una lliçó de màgia magistral.

Tamariz al Carta Blanca de la 2

Dijous passat(15/06/2006) van fer el programa Carta Blanca, on el seu presentador/creador era en Juan Tamariz. El programa Carta Blanca (la 2), cada setmana, dona la oportunitat a un personatge, artista, escriptor…, de fer i presentar un programa de televisió d’autor, personal.

Quina tranquil·litat vaig sentir durant tot el programa!, quina pau!, perquè va ser un programa entretingut, intel·ligent, sensible, divertit, senzill (en el bon sentit, en el sentit de puresa d’estil), educatiu, i bo: bo de excel·lent i bo perquè es notava bondat. El Tamariz és una bona persona, generosa a l’hora de mostrar i de parlar de màgia, i això es nota amb tot el que fa.
Això vaig veure en el programa de dijous. Jo que en sóc un seguidor, fan, admirador, … que, últimament, no tinc gaires mites. Però en Tamariz sí! No em cansaré de dir-ho, és tant fantàstic!!!!
Va haver-hi molts jocs de màgia, tots impecables, meravellosos, il·lusionadors, creadors d’una realitat de fantasia difícil d’explicar aquí, des d’aquesta humil columna escrita.
També va haver-hi convidats, tots amics seus, que van col·laborar i que va entrevistar: Ramón Mairata ,escriptor, poeta, editor de llibres, i mag. En Roberto Giobbi, mag i escriptor de llibres de màgia, va fer jocs molt bonics. I el pianista Paco Mendoza que va posar música de fons al programa, és amic del mag i també va fer màgia.

Segurament tornaré a parlar del programa del mestre, les entrevistes, les petites pinzellades en el lloc precís, les respostes a les preguntes dels espectadors, la màgia feta per una aprenent de maga, el joc final amb els espectadors del plató i de casa!… tot…, un gran programa de televisió, i una gran lliçó de màgia per a tothom, una lliçó explicant que fer màgia no és només fer jocs, que hi ha psicologia, que la màgia és un art que aglutina moltes altres arts. Tornaré a veure el programa i en tornaré a parlar.

Per acabar l’article, us transcric la introducció del programa, se sentia la veu del Tamariz que es definia a si mateix, em va agradar molt:
“Me gusta la música, toda.
Me gusta el arte, la alegría, el amor, el humor, la libertad, y como no, la magia.
No me gusta el odio, ni la palabra odiar, ni el chantaje, ni la violencia.
Me gusta el sol, y mis hijos y las personas.
No me gusta nada el frío ni las gentes frías.
Me gusta lo bien hecho, lo hecho con pasión.
También lo hecho con rigor, aunque me gusta la improvisación creativa y me recreo en ella.
Vivo con la imaginación y la ilusión, aunque también me gusta la razón.
Amo el lenguaje, el milagro absoluto de la palabra.
Así que no me gusta la manipulación tramposa de la verdad por los medios de comunicación de la mentira.
No me gusta el cinismo, ni la soberbia, ni la adoración del dinero, ni los fundamentalismos de todo tipo o el fanatismo.
No simpatizo con reyes, papas ni caciques.
No me gusta el abuso de poder, ni los matones.
Nombres: Bach y Keaton, Picasso y Sabicas, Callas y Frakson, Hitchcock y Espinosa, Magrit y Woody Allen. Y ver a Borges y a Gene Kelly cantando ambos bajo la lluvia.
Finalmente no me gusta nada seguir hablando de lo que no me gusta, así que me callo.
Juan Tamariz”

Fins la setmana que ve.
Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

read more

Tamariz a Carta Blanca !!!!

Tamariz

Demà dijous (15/06/2006), segons els anuncis que està fent La 2, faran el programa Carta Blanca del Tamariz.

Vaig parlar fa unes setmanes del programa Carta Blanca, i de que en Juan Tamariz seria un proper convidat-creador d’un programa únic.

Així doncs, aquest dijous serà el gran dia.

Curiosament la pàgina de rtve no fa esment del programa (imperdonable)
He trobat la següent pàgina que en parla, i encara tinc més ganes de veure-ho: la verdad

Us ho recomano mooooolt des d’aquí!
Segur que serà un programa inoblidable.

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

read more

Il·lusionat

off màgia públic

Estic il·lusionat… content, i tranquil…
Per què?, doncs perquè he afegit un apartat molt important al web (http://www.offmagia.com/offquisom.htm)… L’apartat Qui som
I crec que era un deute que tenia, explicar que un projecte de màgia com el que realitzem des de fa un temps, ha sigut possible, gràcies a petits ajuts, grans ajuts, presència en el públic, suport moral, consells de molta gent, … Un projecte com aquest, tot i que al principi sigui molt personal, ni que soni a tòpic, acaba essent fruit d’un treball en equip…
Seria impossible fer-ho sense tots vosaltres, públic que veniu, els que voleu que actuï, els que m’ajudeu, sense els que esteu sempre per donar un cop de mà…
I el punt Qui som del web, pretén donar-vos les gràcies, un agraïment que segurament mai he dit explícitament, que segurament mai havia exposat tan clarament i no ho diré mai prou, ara estic més tranquil, perquè d’alguna manera he fet justícia…
Des del principi he pensat, que els ajuts de tot tipus, eren un gran regal, que em feia tothom qui aporta alguna cosa als espectacles que faig, … Gràcies a tots!
Mireu les fotos… Alguns més que altres, heu quedat retratats,… m’ho he passat molt bé seleccionant les millors fotos d’entre bastidors…
Gràcies per fer que tot sigui tant màgic…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

read more

Ja tinc un conill de l’Alessi !!!

Conill Alessi
Ja sé, no és cap novetat (data del 1998), ja sé, acumulem molts trastos, ja sé, és per posar escuradents, i no utilitzo escuradents…, però em fa mooolta il·lusió!!!!

[Rectificació (12/06/2006)
El Jordi m’ha fet adonar amb total encert que el dissenyador del Magic Bunny és en Stefano Giovannoni i que Alessi n’és el fabricant. Així doncs, vull que consti en acta!!!.
Mireu el web de disseny d’en Jordi que m’ha semblat molt interessant, m’ha agradat molt l’article sobre el Lego.]

És un objecte del dissenyador italià Alessi (http://www.alessi.com). Al catàleg veureu que es diu Magic Bunny
Alessi és un gran creador d’objectes, sabeu l’exprimidor de taronges en forma de nau metàl·lica?, doncs també és d’ell.
Alessi, un dissenyador màgic.
El dia que vaig veure el conill, el vaig voler, perquè és un conill que surt de dins un barret, perquè és original, no el faré servir per posar escuradents, per mi serà decoratiu, un homenatge als barrets de mag, als conills…
Per cert, visiteu aquesta nova secció de la nostra pàgina, amb conills de mag: http://www.offmagia.com/offtupreg.htm

Fins la setmana que ve…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

read more