2006 octubre | offmàgia

L’únic que pot salvar els humans és la màgia – Woody Allen

L’únic que pot salvar els humans és la màgia – Woody Allen

Benvolgut diari,

L’actuació a BTV
Aquesta setmana, he investigat com pujar vídeos al youtube…, hi he posat fragments de l’actuació a la tele, expressament editats per a vosaltres:

Scoop
Aquest cap de setmana he vist l’última pel·lícula d’en Woody Allen, “Scoop”, sempre m’ha agradat en Woody Allen, acostumo a donar voltes a tot i suposo que és per això que em motiven les seves pel·lícules…, fa poc, arrel d’un reportatge sobre la pel·lícula “Scoop”, vaig descobrir que li agradava la màgia, que de sempre n’havia fet!!!.
A “Scoop” fa de mag i m’ho vaig passar moooolt bé veient-ho, realment, només una persona que estima la màgia podia fer de Splendini (nom del personatge a la pel·lícula) entranyable per mi, m’ha fet riure molt, perquè te tics de mag, perquè és despistat, divertit… en Woody Allen ens entén ? entén als mags ?, Resposta: Sí.
Feia dies que no reia tant al cine.
El títol del diari d’avui és frase d’en Woody a l’entrevista que publica avui la revista Dominical del Periódico d’avui, no us la podeu perdre! (resum al Periódico – versió web).
Una entrevista que he devorat amb passió, perquè parla de màgia, del procés creatiu, de que la creació és una via per no tocar de peus a terra i per uns moments (potser és falta d’humilitat…) m’hi he sentit identificat.
Thank you Woody Allen, you make me happy today!!! (és per si ho llegeix…)

Woody Allen i Tamariz

Tamariz
Dissabte vaig saber que torna a actuar a Barcelona (del 2 al 12 de Novembre), en Tamariz, al Club Capitol amb el seu espectacle “Magia Potagia”.
Ja tinc les entrades, tinc moltes ganes de tornar-lo a veure !!!!

Fins la setmana que ve.
Molta màgia a tots!!!
I ja sabeu el que diu en Woody Allen: “L’únic que pot salvar els humans és la màgia”

Daniel
www.offmagia.com

Novetats a màgia.cat, la pàgina sobre el món de la màgia i l’i·lusionisme: Llegeix la continuació del nostre relat, la història de màgia-ficció que publiquem regularment a màgia.cat
Llegeix el relat a www.magia.cat

read more

Ensenya la carta a la camera…

Off màgia a BTV

Ensenya la carta a la camera…

Divendres passat 20/10/2006, vàrem tenir la oportunitat de presentar a Barcelona TV – BTV, la nostra màgia, la màgia d’ off màgia.
Moltes gràcies, des d’aquí a tot l’equip de “La Tarda” que ens va tractar molt bé.

Estic molt content d’aquesta experiència televisiva.
Ara penso que tot just fa dues setmanes, parlava en aquest diari del programa de TV Nada X Aquí i això em fa reflexionar sobre la màgia a la tele…

Quan era petit, la primera màgia que vaig veure va ser per la TV, fins molt més tard no veuria el primer mag de carn i ossos (que em fa fer desaparèixer el meu rellotge de primera comunió).
La meva vocació de mag (com de molts altres), te com a primers referents: una capsa de màgia i els mags que veia per la petita pantalla. Ara visualitzo un nen petit, davant d’una pantalla que li semblava molt més gran del que era realment, veient mags enllaçant anelles, amb cartes que es transformaven còmicament a la vista del públic… més endavant, en Tamaríz en aquell mític (per mi) “Magia Potagia”, dient als espectadors que ensenyessin la carta escollida a la camera.

Divendres, també vaig dir-li a la soferta (per aguantar-me) espectadora, la Isabel (gràcies…). Perquè els mags, dins el meu imaginari de mags televisius, fan aquestes coses.

Per tant, no us oblideu d’ensenyar la carta a la camera!
Ens veiem per la tele! Quan els de la tele vulguin…, jo encantat.

Fins la setmana que ve.

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

màgia.cat

màgia.cat

màgia.cat

Primer va ser: el Diari d’un mag, després vàrem inaugurar la pàgina: offmàgia i ara us presentem en primícia mundial (clar, com que estem a l’internet, és mundial)…
Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tambors, estic onomatopeic últimament…)
www.magia.cat !!!
màgia.cat és un experiment que no sabem on ens portarà i això m’engresca, la idea inicial és fer una revista de màgia sense explicar els secrets… Per tant, per a tots els públics.
Parlarem de tot el que hi ha al voltant de la màgia, de la seva història, de conceptes, de cine, explicarem curiositats, farem ficció… fer una pàgina amb vocació de llibre de màgia conceptual.
Ho he dit i ho diré mil vegades, estem de sort, últimament hi ha màgia per la tele, al cine… els mags tornem a estar de moda…
Des de màgia.cat volem continuar en aquesta línia. Serà una pàgina pels mags i per tothom, volem parlar de màgia i popularitzar-la.
màgia.cat te un disseny diferent que les altres que hem fet (Gràcies Cristina per inspirar-me en aquest canvi mental).
Com que volem fer-ho molt bé, màgia.cat anirà creixent a poc a poc, no tindrà la periodicitat d’aquest diari perquè volem fer-ho molt bé, intentar aconseguir col·laboracions,… per això, ara és un embrió en fase de creixement…
Visiteu màgia.cat, ja hi han continguts, passegeu el cursor del ratolí per sobre del mosaic, hi ha sorpreses… jugueu amb el gosset màgic, en Kess.

Així doncs, afegim una nova pàgina a la nostra col·lecció.
Evidentment, seguirem millorant offmagia i cada setmana escriuré en aquest diari d’un mag que esteu llegint ara mateix…

Fins la setmana que ve.

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

Nada X Aquí: un oasi de pau a la televisió…

NadaXAquí

Nada X Aquí: Un oasi de pau a la televisió…

L’altre dia hem van dir que el programa de Cuatro Nada por Aquí és un programa Freak…
I no estic d’acord…
?¿?¿?¿?*#!!!!@!!!@!?¿!!!! (indignació)

Doncs jo trobo més freak aixecar-me el diumenge al matí i veure que fan una cosa que es diu Batuka i Batuka Junior (que en realitat tindria el seu referent catòdic en el mític programa d’aeròbic de la Eva Nasarre), o bé que al Gran Hermano dediquin un programa al gran enigma: On estaran els sostens d’una concursat que es diu Katiusca o Maruska? (això és real, no és una llicència, i el nom no el se), i que en aquest mateix programa hi hagi una presentadora que s’excita per qualsevol tonteria que diuen els que estan tancats allà dins o que diu que es fa pipí a la dutxa, tancar-se dins la casa també és freak…
Hi ha els programes que fan a totes hores, on els contertulis criden tota l’estona defensant o acusant qualsevol tema, tant és, hi ha programes que atorguen als seus participants la clau de la sapiència infinita, son especialistes en tot…
També és peculiar que durant tot l’estiu hi hagi un programa de tele on la gent cantava moooolt malament, com a gran abanderat de la diversió i l’entreteniment.
Però clar… tot això és majoritari no?
Vaig llegir l’altre dia en un article de la Lucía Etxebarria al diari ADN, un comentari que atribuïa a A.M.Matutes crec, que deia que “el pitjor que es pot fer és provocar guerra”, referint-se als programes brossa que es fan actualment a la TV.

El temps en fer un programa brossa segurament és de poques hores, en canvi, cada “Nada X Aquí” te moooolts dies de feina, d’assaig, de preparació, de Qualitat. A la nova temporada conviden a mags internacionals, ahir hi havia el Gaetan Bloom de França i el Brachetti (del que vaig parlar la setmana passada).
Resulta que pel fet que no siguin habituals els programes de màgia en aquest país, és freak el “Nada X Aquí” ?
Doncs la meva resposta, evidentment, és NO.
Un programa que entreté d’una manera sana i divertida no pot ser qualificat així, “Nada por Aquí” és un programa entretingut, impecable, divertit, intel·ligent, original, amb molt bones idees (el número filmat a l’aquari amb els nens, fet pel Piedrahita, va ser genial). És un programa d’amics que es reuneixen i juguen a fer màgia.

He preguntat al JC que té la pàgina el friki català, que ha estudiat el tema freak/friki, que m’il·lustri:
“La paraula freak i friki es fa servir per moltes coses. Ara tot es friki, i tothom se sent orgullós de ser un friki. No se, és com un comodí, té moltes accepcions.
Jo ho entenc així: Son freaks els Matamoros, Mairena, Pozi, o sigui estranys, lletjos.
Son frikis els que tenen aficions o son fans de, coses poc convencionals.
I encara hi ha una altra paraula que es Geek. Que també és ’estranys’ però més encarat al sector informàtic o científic.”

Així doncs hi ha diferència entre freak i friki… gràcies JC.
A veure: evidentment que hi ha mags freaks, així com hi ha informàtics freaks, poetes freaks, botiguers freaks, jefes freaks, …

A la televisió, al teatre, al show business de tot el món, des de fa molts anys, hi ha hagut espectacles de màgia, no és nou, no és estrany.
Ara tenim la sort que n’hi ha un a la televisió, fa molts anys que això no passava, estem en una bona època (programes Shalakabula a TM, Il·lusionadors a TV3, NXA a Cuatro…), ja ho he dit unes quantes vegades des d’aquest diari.
Aquest art, ens ha fet somiar quan hem vist un mag pel carrer, en una festa… ens ajuda a fer la vida més fàcil a vegades i oblidar-nos de la realitat plena de guerres, en tots els sentits…

Fins la setmana que ve

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

Links
http://ciwoc.blocat.com/post/2493/35853
http://es.wikipedia.org/wiki/Geek

read more

Arturo Brachetti: Transformar-se, la essència de la màgia.

Brachetti

Avui parlaré, tenint en compte que a començat a actuar a Madrid, d’en Arturo Brachetti.

Vaig veure’l per primera vegada, quan anava inclosa una entrada al seu espectacle en el congrés de màgia de París de l’any 2000 i quan vaig tornar a París l’any següent, també vaig anar-lo a veure.
És genial.

L’espectacle de Brachetti es diu “El hombre de las mil caras”. En el seu espectacle es converteix en 100 personatges, diu la publicitat: 100 personatges en 100 minuts. Brachetti és un mag que no té límits, que ha portat a l’extrem el fregolisme, l’art de canviar-se, l’art de la metamorfosi, …
Es un espectacle de mil representacions i un milió d’espectadors a tot el món. Va anar a actuar a París per 2 setmanes i s’hi va quedar 3 anys!

Molt sovint, els mags, tenim tendència a conèixer mags del món que ningú sap qui son…, i la gent “no mags”, acostuma a conèixer bàsicament, com a mag internacional, el Copperfield.
Doncs el Brachetti (és de Turí, una ciutat molt maca), aquí no és molt conegut, ni tampoc per part de la gran majoria dels mags…
Perquè? Doncs segurament perquè els mags tendim a centrar-nos massa amb els jocs de mans, amb aquell truc del mag de moda “de turno”, d’aquell que surt per la tele, i ens oblidem del més important, la màgia, la il·lusió, obviem el conjunt, l’espectacle, el teatre.

Brachetti és un artista complert, no només un mag, és un artista que en el seu espectacle, es transforma en 100 personatges, coses, animals (fins i tot en King Kong recordo). O sigui, que ell mateix es converteix en el joc de mans, en l’objecte de la màgia.
No només es canvia de vestits, es transforma realment en altres personatges, els interpreta, és un pas més enllà del simple canvi de roba…
L’espectacle té un fil conductor, una història, no és una pura seqüència de jocs inconnexos… i això m’agrada molt i cada dia hi aspiro, com a petit que em sento quan veig grans “monstres” de l’escena.

El que fa Arturo Brachetti, la seva rapidesa, la seva qualitat artística, no es pot expressar en paraules, cal veure-ho i gaudir-ho…

Miro al web de l’artista: www.brachetti.com, una pàgina molt cuidada, molt visual i veig que també actuarà a Barcelona del 21 de Novembre al 10 de Desembre al Teatre Tivoli!!! No us el podeu perdre!!! Seguiré informant…

La veritat és que estic entusiasmat i emocionat, per l’arribada d’en Brachetti a Barcelona, i vull dir-vos a tots que no us podeu perdre l’oportunitat de veure aquest espectacle únic.

Fins la setmana que ve.

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

Links Arturo Brachetti:
www.brachetti.com
Article El pais
Article Guia del Ocio
Article Terra

read more