2007 gener | offmàgia

Un cap d’any màgic…

Cap d'any

Hi ha un poble de la península en el que un cap d’any no va haver-hi llum, llavors varen tenir la brillant idea de celebrar el canvi d’any a mig Agost. Ara, la festa és una tradició del poble, i molta gent de fora va a celebrar de nou l’any al bel mig del mes d’Agost.

Així doncs, de la mateixa manera que no fa falta que sigui cap d'any per celebrar cap d'any, tampoc cal que ho sigui per redactar això que escriuré ara…

El 29 de Desembre, dos dies abans que canviés l’any per tothom, l’any va canviar per mi a les 18h00 de la tarda, amb “campanades” i raïms inclosos…
Va ser fantàstic.
Ens van convidar per fer una actuació en una residència d’avis, i després de l’espectacle, com fan cada any, varen fer els raïms i la festa de cap d’any.

Vàrem fer un viatge en el temps, tot es va aturar… tot és relatiu en un lloc com aquest, és un altre món, una altra realitat… és per meditar-hi, per pensar en el sentit de la vida… d’aquesta vida que ens passa molt ràpid, frenèticament, cada dia, i que molt sovint no en som conscients, la veritat: és una mica trist tot plegat, un sentiment agredolç.
Hi ha una frase en una lletra de cançó d’un grup que m’agrada molt que diu “La vida és el que et passa mentre fas plans per tenir-ho tot lligat”… (“inspirada” directament de la frase d’en John Lennon ) . Cal pensar-hi també.

Vaig tenir el privilegi de fer “les campanades” tocant el triangle.
Ens ho vam passar molt bé.
Vàrem rebre mostres d’afecte dels assistents, que no oblidarem fàcilment.

Moltes gràcies a tots, residents (un gran públic), gent del centre (que fan que tot funcioni perfectament),…
Tots vosaltres sí que sou màgics.

Fins la setmana que ve.

Aquesta setmana (l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida) ha constituït la nova ONG: MAGS PEL MÓN. Mireu la notícia que he posat a màgia.cat

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

– La frase: “La vida és el que et passa mentre fas plans per tenir-ho tot lligat” és de Els Pets // Disc: SOL // Cançó: “Tantes coses a fer”

– La frase original: "Life is what happens to you while you're busy making other plans" de John Lennon  // Cançó: "Beautifull Boy"

read more

Idees: Els Mags ens apuntem els Secrets en una llibreteta (…2)

Llibretetes

La setmana passada vaig posar aquest títol a l’article sobre la pel·lícula “The Prestige”, perquè en aquesta peli, els carnets de nota dels mags, els diaris on hi apunten els seus secrets adquireix rellevància…
Doncs sí, els Mags ens apuntem els Secrets en llibretes…, la foto és de les últimes llibretes que m’han regalat per Nadal i Reis, i que ja he començat a omplir “compulsivament”, hi apunto idees de nous jocs, d’espectacles, d’articles que escric després aquí (que en el fons son també reflexions anotades en un diari “intergalàctic”), idees esbojarrades i impossibles a vegades, idees que no es realitzaran mai, altres que sí…, depèn…, depèn de tot…, depèn de res.
Reconec que, molt sovint, ho apunto en papers que perdo (idees que millor que es perdin), i que hi ha idees que torno a trobar apuntades al cap d’anys i que ara formen part del meu espectacle, l’altre dia en vaig trobar una i em vaig emocionar pensant que allò va ser l’inici d’aquell moment del Show, trossos de post-it que després he de desxifrar, notes d’ordinador, … la meva màgia reduïda a trossos de paper guixats… pensar que alguns jocs comencen amb unes notes en un paper, fa que tot sigui molt més màgic…

És normal que, de cop i volta, comenci a tenir idees de noves il·lusions? (últimament totes són de Grans Il·lusions, no me’n puc estar), puc estar menjant, mirant la tele, anant al súper, sota la dutxa (sota la dutxa llavors és una pluja d’idees, jeje), qualsevol cosa em pot fer pensar en una corda que es converteix en mocador i que de cop i volta es transforma en un pastel de gerds amb nata… i ja està…, tinc un nou joc.
De fet, un tant per cent elevat d’aquestes idees es quedaran en el paper, com a projectes no resolts, com a impossibles, com a ocurrències que un cop passat un temps ja no em semblen tant bones, és dura la vida d'una bona idea.
I un dia, unes poques escollides, les veureu vosaltres…

Acabo l'article d'avui ja!, que se m'ha acudit una idea genial !… :)

Fins la setmana que ve.

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

The Prestige: Els Mags ens apuntem els Secrets en una llibreteta (1)

Posters Prestige

Aquest cap de setmana he vist la pel·lícula “The Prestige”.
Tot seguit, pinzellades/reflexions sobre màgia, que destaco del film.
UN CONSELL: SI NO HEU VIST LA PEL·LÍCULA I VOLEU ANAR-LA A VEURE SENSE SABER-NE RES, PER GAUDIR-NE MÉS, NO SEGUIU LLEGINT …:

La Pel·lícula:
– L’únic que no m’agrada és el títol que li han posat aquí: “El Truco Final”. Als mags ens agrada més parlar d’il·lusions, de jocs, d’efectes enlloc que de trucs… A part d’aquest petit detall de la versió d’aquí, la pel·lícula m’ha agradat molt.
– A la pel·lícula de Nolan res és el que sembla, com si tota la pel·lícula fos un genial espectacle d'il·lusionisme.
– El film acaba convertint-se en una vertadera lliçó de màgia, de perquè no s’ha d’explicar un secret, de la importància dels detalls en un efecte, de que sense una bona presentació un joc no produeix la mateixa sensació màgica…

Els Mags:
– Son importants les llibretes on els mags apuntem els Secrets (jo ho faig).
– La rivalitat entre mags, el ser millor que els altres, la passió malaltissa per la màgia que desprèn el film, la obsessió. Penso que molts dels avenços que hi ha en màgia son deguts a aquesta insaciable necessitat de superar-se o de superioritat sobre els altres. Això també passa en altres àmbits segurament…
– El buscar incansablement aquell secret, després d'un altre, mai en tenim prou. Sí, un altre cop la mateixa obsessió… La màgia és una vocació obsessiva ? … Sí.
– La innocència dels mags. A vegades, és més fàcil enganyar un mag….

Els Efectes:
– El perillosíssim joc de la bala.
– El (perillós també) tanc d’aigua que ens recorda aquelles il·lusions d’en Houdini.
– La tele-transportació, nucli d’aquesta pel·lícula, és un clàssic en màgia, ja sigui en màgia de prop, com en màgia d’escenari o de grans il·lusions de tots els temps.

La Tele-Transportació:
I per acabar, mireu aquest vídeo del japonès Cyril Takayama, mag que fa un temps que he descobert. Evidentment, al youtube, vertader arxiu de vídeo mundial, he trobat les imatges que us volia mostrar avui.
Estigueu molt atents fins al final, te molt a veure amb “The Prestige”, és màgia en estat pur:

Aquest joc, reconec que quan el vaig veure, vaig pensar que m’agradaria fer-lo algun dia (ara que hi penso, vaig fer alguna cosa semblant un cop no ?).

Penso que no és dolent marcar-se objectius impossibles…, d’això és tracta, fer màgia és això no ?

Amb aquestes paraules torno a començar aquestes reflexions per fascicles setmanals…

Pàgina de la pel·lícula: http://theprestige.movies.go.com/

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more