2007 març | offmàgia

Harry Potter desputllat.

Els mags també ens despullem, jo mateix, aquí cada setmana us explico coses meves, em trec la roba intel·lectualment (o no tant intel·lectualment) parlant…

L’altre dia, passejant pel West End de Londres, la zona on hi ha molts teatres per metre quadrat (això ha quedat una mica xulo no ?).
Stop!
Ho esborro… ho explicaré d’una altra manera:
Doncs l’altre dia, per casualitat, vàrem fer una foto a Londres, al West End, que és un barri ple de teatres… (una mica millor?).

I vàrem passar per davant del teatre on l’actor Daniel Radcliffe, en Harry Potter al cinema, està fent l'obra on surt despullat. Aquesta és la foto que vàrem fer:

Equus
Nota mental reflexiva: No entenc perquè hi ha hagut tant escàndol pel tema Daniel Radcliffe alter ego d’en Harry Potter despullat.

I no, tot i ser mag també, no tinc intenció de despullar-me a l’escenari.

Fins la setmana que ve.

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

Una tenda de màgia en un carreró(que no existeix) de Londres.

Una Tenda a Londres

Aquest cap de setmana passat, vàrem anar a Londres.
Els lectors de la saga Harry Potter saben que les tendes de màgia estant al carreró Diagon i que els Muggles no hi tenen fàcil accés.
Doncs a la vida real, la tenda de màgia on vaig tornar a anar l’altre dia, és com si fos extreta d’una novel·la de fantasia o d’horror potser.
Recordo que en una altra ocasió, el primer cop que vàrem anar-hi, no la trobàvem, teníem l’adreça, sabíem el carrer, però allà on se suposava que hi havia la tenda, no la vèiem, no hi era, fins que vàrem descobrir la seva localització exacta al mig del no res…
Estava amagada, literalment: sota…., en unes galeries molt lletges, en un carreró de l’accés al metro.
Sí, en un lloc gents bonic, al mig de la brossa, en un racó fosc, gents agraït, hi ha una tenda de màgia amagada, a prop de Trafalgar Square.

Aquesta vegada, un cop dins, un venedor poc comunicatiu m’indicà que no tenia el llibre que buscava…, coses que passen, també a les tendes de màgia.

Als aparadors plens de pols de la botiga, hi ha objectes que sembla que fa dècades que hi són, s’hi barregen en un univers caòtic i poc acurat: pallassos de pel·lícula de terror, una mòmia, estàtues vàries, un Paul Daniels de cera(mag televisiu molt famós a Gran Bretanya), esquelets, calaveres, rat-penats, pòsters antics, objectes de màgia, una bandera britànica gran i una petita (¿?, sí, ho heu llegit bé), tot distribuït amb poc sentit de l'espai, un malson pels aparadoristes.
No entenc el perquè d'aquest poc gust estètic… És fruit de deixadesa? o de la meva imaginació?, existeix? A hores d'ara no ho se.
El que sí se és que, tot plegat sembla que hagi sortit del pitjor dels meus malsons…

Per sort, al món, no totes les tendes de màgia són així (n'hi ha de pitjors :)
Fins la setmana que ve.

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

El Gran Colombo

Colombo

Una de les coses que sempre m’han fet gràcia son les referències a la màgia en sèries de televisió. Una de les primeres que em van fer adonar del tema i que van fer que comencés a col·leccionar seqüències o episodis amb mags o situacions màgiques a les sèries és la que us presento avui. Es tracta d’un episodi de Colombo, episodi que han emès unes quantes vegades per TV3.
Investigant el tema hi ha també altres episodis de Colombo on apareix la màgia com a centre de l’argument.
El capítol transcorre, gairebé tot en un teatre, on es fa un espectacle de màgia, i en el que el mag protagonista és el principal sospitós d’un assassinat.
Tot seguit unes imatges del capítol, extret a mà, de la meva “videoteca particular”, transcrit a mà també, per mi mateix…
L’acció es desenvolupa quan el tinent Colombo va a “documentar-se” pel cas, anant a una tenda de màgia, el venedor és peculiar…
He triat aquest fragment perquè a les tendes de màgia de veritat, sovint els venedors son molt peculiars també i perquè em fa gràcia veure el Colombo guillotinat, em fan gràcia unes coses…!
Transcripció del diàleg a la tenda de màgia, quan parla en Colombo us ho heu d’imaginar amb entonació ronca:

(v: Venedor / C: Colombo)

v: Bon dia senyor!
C: Bon dia… (mira la guillotina). És desagradable…
v: Desagradable i fatal !
Observi, una simple pastanaga… (talla la pastanaga per la meitat)
(…)
Ara deixi’m mostrar-li el vessant màgic d’aquest mecanisme… Vol ajudar-m’hi ? Sisplau, m’agradaria molt ensenyar-l’hi el truc, és home de fe oi ?
C: No deu voler que hi posi la mà ?
v: Va, sisplau…
C: Aquí dins ? (dubta)
v: Sí, sisplau, a dins…
C: Vol que posi la mà a dins ?
v: Sí, exacte, sisplau senyor…
C: Què pensa fer ?
v: Vostè posi la mà aquí al mig sisplau…
C: Què pensa fer ?
(CHASS!!!! el de la tenda acciona la guillotina, sorprèn en Colombo que resulta il·lès  i te un sobresalt…)
v: Te una garantia de dos anys contra tota mena de defectes i porta fulles de recanvi (…)
C: (riu i es toca el cor)
Quin ensurt m’ha donat!, no m’ho torni a fer mai més! Moltes gràcies, és un truc fantàstic…
v: Sí, …, li interessa senyor… ?
C: No, no…
Em dic Colombo.
v: Excel·lent!, és un nom bo, és El Gran Colombo ?
C: No, només soc tinent, policia, investigo un assassinat…

Fins la setmana que ve. Si algú veu o es recorda d’alguna referència màgica a alguna sèrie TV o pel·lícula, m’agradaria que m’ho fes saber…, les col·lecciono (sí, els mags som una mica frikis).

Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

La paròdia original

Fa unes setmanes vaig redactar un text que parlava sobre unes paròdies d’en Copperfield.

Uns fragments del que vaig escriure:
En un dels extres del DVD del Copperfield, "Illusion", que es va editar fa uns anys, hi ha un tall molt divertit, es tracta d'una paròdia del mag feta pel Conan O'Brien.
(…)
Com a curiositat, dir que la paròdia del DVD Illusion del Copperfield (que no és del Daniel Chesterfield, que és anterior, però em sembla que va inspirar-lo) és del showman nord-americà Conan O'Brien (que es veu que és molt conegut als estats units i que al 2009 serà el que rellevarà en Jay Leno com a presentador de "The Tonight Show" , el latenight més llarg, és el segon programa de TV més llarg: 52 temporades!!). No he trobat al youtube imatges de la paròdia feta pel Conan O'Brien.
(podeu llegir la totalitat del text aquí, on parlo de les paròdies d’en Daniel Chesterfield)

Doncs HE TROBAT!, per casualitat, les imatges de les que us parlava l’altre dia, i com vaig dir-vos, crec que aquesta paròdia va inspirar en Daniel Chesterfield. Son del programa d’en Conan O’Brien (fetes per un col·laborador seu), quedeu-vos fins al final, és una paròdia feta amb la complicitat d’en David Copperfield:

Que content que estic d’haver-ho trobat i poder-vos-ho mostrar!!!!
Cada vegada crec més en la màgia de les casualitats que se’t presenten pel camí, quan menys t’ho esperes.

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more