2007 abril 15 | offmàgia

Màgia a Blois

Museu Màgia

La setmana passada vàrem visitar la regió del Loira a França.
A Blois hi ha el Museu de la Màgia: Maison de la Magie – Robert Houdin.

Robert-Houdin (no confondre amb el mag d’Estats Units Houdini) és aquell mag que va revolucionar el món de la prestidigitació a mitjans del segle XIX, i que al cinema, fa uns mesos, la pel·lícula “El Ilusionista” ens en va mostrar la època i una mica l’esperit d’aquell tipus de màgia, iniciadora de la màgia actual que es fa en teatres, tots els mags li devem un gran reconeixement al erudit, rellotger, inventor, mecànic… i mag de Blois. No és casualitat que al Robert-Houdin se l’anomeni amb molt de respecte: “el pare de la màgia moderna”.

Doncs el museu de màgia de Blois és fantàstic. Una entrada amb columnes que mostren alguns episodis de la història de la màgia, autòmats que fan màgia, sales àmplies, ben estructurades, il·lusions òptiques que s’experimenten en primera persona, cartells de grans mags de l’època daurada en tamany de pòster gegant, vitrines plenes d’objectes, de capses, de grans il·lusions, documents visuals, seccions monogràfiques sobre en Houdini, Robert Houdin, Meliès, el rellotge “màgic” sense mecanisme d’en Robert-Houdin, una tenda amb llibres per iniciar-se, postals, jocs…

I tot plegat arrodonit per un espectacle de màgia molt ben fet, optimista, gents “hortera-lluentons” tipus Las Vegas, tot el contrari: un espectacle modern, contemporani, vital, un divertimento màgic. En l’esperit de la màgia, en un teatre, iniciada per en Robert-Houdin. Realment felicito des d’aquí un altre cop, als mags de l’espectacle, ja ho vaig fer al acabar, quan estaven a la sortida saludant als assistents.

Cal anar al Museu de Màgia de Blois, us ho recomano. Pel públic en general: per entendre i respectar la màgia. Pels mags també: jo m’hi sentia com a casa, molt a gust enmig de tota aquella història, que en el fons, tots en formem part, ja que cal ser conscient del passat per seguir endavant.

Més informació a la pàgina del museu: aquí

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more