2007 juny | offmàgia

Puc endevinar el color de les calces d’una espectadora…

Ja fa moltes setmanes, molts mesos, principis d’any, que vaig començar a pensar , a dissenyar, a estructurar, la pàgina web del nou espectacle que us puc mostrar per fi avui.
Des de llavors ha passat de tot, l’enfoc de l’espectacle s’ha anat perfilant, assaigs, l’inici d’un altre projecte (que malauradament es va aturar de cop, això a vegades passa), he pensat en el següent espectacle, moltes idees, …
I mentre tot això, la pàgina estava perduda en un calaix (en un directori més aviat). Fa poques setmanes, he pogut tornar-m'hi a posar i finalment acabar-la.
Així doncs, aquí teniu la pàgina de l’espectacle Festa Major! que en breu integraré com un nou menú dins www.offmagia.com .
I que hi trobareu ?, fotos, cartells, un espot, la sinopsi, el dossier, màgia, mini clips,…
I la conclusió de tot ? Doncs que cal acabar sempre el que s’ha iniciat, que cal perseguir els somnis, que vull que molta gent gaudeixi del nou Festa Major!,  i que gràcies a l’espectacle he desenvolupat un nou poder màgic: Puc endevinar el color de les calces d’una espectadora…, així doncs, tot plegat ha valgut la pena ! :)

Mireu, mireu: www.offmagia.com/festamajor 

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat
Festa Major!

read more

Finalistes al Concurs Fotogràfic del Teatre Lliure

Notícia – Concurs Fotogràfic Lliure

Des d’ahir estem molt contents perquè les fotos que vàrem presentar al concurs fotogràfic del Teatre Lliure han quedat finalistes (de 73 participants presentats) i seran exposades al mateix teatre a l’exposició fotogràfica d’inauguració de temporada vinent 2007/2008.
Moltes gràcies, a tots els amics que ens han ajudat en la realització d’aquest exercici que va resultar tant divertit.
Quan les puguem ensenyar us les mostrarem des d’aquí, estem estudiant com. Segurament serà quan es faci l’exposició al Setembre o a l’Octubre, de la qual també us en informarem des d'aquí. 
De moment he immortalitzat el tros de text (perquè les agendes passen i les imatges queden) que podeu trobar a l’agenda de la pàgina del Lliure amb el veredicte del concurs:

Concurs Fotogràfic Teatre Lliure

Fins demà.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

Podria parlar…

The Escapists

Podria parlar…

… dels dvds de "El ilusionista" i "El truco final" que tinc a la pila de "pendents tornar a veure" (ahir ja vaig veure els minsos extres que inclouen).
… de l’espectacle d’en Hausson que fa un homenatge al Robert-Houdin i al Mèlies a l’Espai Brossa. Molt bona idea.
… de SonarMática al Sónar d’aquest any on s’ha pogut accedir a un nou enfoc en màgia i ombres xineses. He recollit aquesta frase de la promoció del Sónar, que va dir en el seu moment Arthur C. Clarke: “Tota tecnologia suficientment avançada és indistingible de la màgia”, ara ho meditaré.
… de la Fira Màgica de Santa Susanna d’aquest cap de setmana.
… de l’exposició fantàstica, molt ben feta, de cotxes que surten a les vinyetes de Tintín que he vist a la fira de l’automòbil.
… de les vacances.
… de les ganes que tinc de tornar a actuar en un escenari de festa major.
… de la persecució mediàtica, ridícula, al Woody Allen. Se’n cansarà i no tornarà a fer cap més pel·lícula aquí si continuen perseguint-lo d’aquesta manera! Deixeu-lo buscar localitzacions tranquil !
… de que he aconseguit els números 4, 5 i 6 del còmic “El Escapista”, col·lecció que ja em pensava que no acabaria, degut a la seva irregular publicació (llegiu aquí i aquí també, en vaig parlar fa molt temps).
… de que he descobert que als Estats Units s’ha publicat una seqüela d’aquests còmics ambientada en l’actualitat, es diu “The Escapists” (sí, amb una S final), i no se si s’acabarà publicant aquí (no m’he pogut resistir a posar una de les portades que m’ha agradat com a inici d’aquest escrit caòtic d’avui).
… de la meva corda gastada de tant fer-li nusos mentre miro la tele (no sabia que una corda blanca podia canviar de color d’aquesta manera, ara és d’un color grisós i amb pelusses de tant jugar-hi).

D’algun tema d’aquests o de cap d’ells, podria parlar la setmana que ve.
Fins llavors.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

Caminar sobre l’aigua…

Ou com balla

Potser no em creureu, tampoc pretenc que ningú em cregui (jo ja se que sóc sincer). D’entre les moltes idees que em passen pel cap, un dia, fa molt temps, estava a la piscina de ma germana, i vaig tenir una idea de màgia, i la vaig aparcar com moltes ocurrències que se’m passen pel cap…
Vaig pensar que es podia fer un repte màgic que consistiria en caminar sobre l'aigua en una piscina…
I em va fer gràcia quan l’altre dia, revisant vídeos del mag nord-americà Criss Angel. Algun dia parlaré d’ell més extensament, només dir que ha tingut repercussió mediàtica aquesta setmana, a l’altra banda de l’atlàntic, perquè ha tornat a iniciar nova temporada del seu programa, amb una espectacular escapada, al mig de Nova York.
El que deia: Em va fer gràcia quan l’altre dia, revisant vídeos del mag nord-americà Criss Angel, vaig veure com en un dels efectes màgics del seu programa camina sobre l'aigua d’una piscina!
Desconec si això ja s’havia fet abans en un acte de màgia (si excloem textos sagrats), però el que em satisfà a mi, és que ja hi havia pensat… Reivindico des d’aquí el món de les idees, de la creació, de treballar aquestes idees fins a les últimes conseqüències, imagineu! Sereu més feliços!
Gaudiu del vídeo, m’agrada la naturalitat en que tot passa, és molt màgic:

 

Aquesta setmana hem descobert un humorista molt divertit (m’ha provocat uns quants atacs de riure al sofà), en Martín Piñol. Ha escrit un llibre, ha fet monòlegs a la Paramout Comedy (actualment col·labora al late night Noche Sin Tregua), és guionista. Farà un programa sobre monòlegs a TV3 aquest estiu. Ens cau bé, us el recomano. Mireu la seva pàgina: aquí i el seu blog a Paramount: aquí

I finalment dir que Dijous vam fer fotos als ous ballant (tradició “ou com balla” de Corpus), com podeu veure, en el fons, son ous que leviten sobre l'aigua, la màgia ens envolta, només cal veure-hi amb ulls de mag…

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

read more

Aniversari

Houdini

Avui és el meu aniversari.
I he pensat: Qui més va néixer un 3 de Juny ?
M’ha fet gràcia veure que en Tony Curtis !!!!
Tony Curtis va fer el paper de Houdini al cinema a la peli del 1953.  La pel·lícula aquí es va dir “El Gran Houdini” (el títol original era simplement: “Houdini”). Un dia parlaré de la mítica pel·lícula, la recordo de la sessió de tarda de TVE. 

O sigui que vaig néixer el mateix dia i mes que qui va interpretar el Houdini cinematogràfic… clar, això m’havia de marcar d’alguna manera, :)
Al final del text us explico coses sobre el personatge… però abans una mica de rotllo meu, continuo amb la redacció: “Explica el teu aniversari”:

Els aniversaris son estranys.
Sempre he pensat que no cal mitificar molt el dia del teu aniversari (i totes les expectatives vitals en general), perquè com passa amb les pel·lícules: com menys t’esperes d’alguna cosa, més bona et sembla que és. Tot és qüestió de percepció?. Com la màgia ?
Al meu espectacle celebro l’aniversari d’un espectador que no s’ho espera i això fa que aquell moment sigui més màgic encara.
M’agraden els aniversaris, perquè com passa amb la màgia, hi ha sorpreses.

Us desitjo a tots que tingueu moltes sorpreses, tots els dies de l’any.
Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

Si seguiu llegint sabreu quina relació hi ha entre Sherlock Holmes i Houdini:

read more