2007 octubre | offmàgia

Abrakebabra pata de kabra…

Quan vaig anar a Irlanda (si algú encara no se n’ha assabentat, aquest estiu vaig anar a Irlanda), quan vaig arribar al primer poble, vaig veure què hi havia un restaurant de menjar ràpid que tenia un nom màgic, es deia: "Abrakebabra", al anar al següent poble vaig poder comprovar que n'hi havia un altre, o sigui que era una cadena…, i llavors vaig decidir "col·leccionar-los”, fer fotos a tots els que veia…, una d'aquestes coses que m'agafen a mi a vegades… i perquè ? doncs, per què era una paraula màgica!
Aquí les teniu…

Abrakebabra

Buscant per la xarxa, no hi havia manera de trobar la pàgina d’aquesta cadena…
Posava al google: abrakedabra, abrakedabra fast food, i no hi havia manera…
?¿?¿????!!!!!@#…
Tornant a mirar les fotos me n'he adonat que la cadena de restaurants no es deia abrakedabra !, no !, resultava que es deia: abrakeBabra, amb B.
Llavors, ho he vist clar, era un joc de mans !
Tota l'estona havia vist un miratge, em "semblava" que era una paraula i en realitat n'era una altra… Us ha passat a vosaltres ara també ? No me n'havia adonat que es tractava d'un joc de paraules, havia tingut tota l’estona davant dels nassos la paraula: abraKEBABra, que resultava ser una barreja de les paraules KEBAB i abracadabra !!!
La màgia molt sovint és això, és tenir la trampa davant dels nassos i no adonar-se’n… M’alegra pensar que per uns moments he estat un espectador innocent…
Una altra reflexió: a vegades, el tenir tan assumit un concepte (com en aquest cas abracadabra), el nostre cervell ens enganya i no llegim totes les lletres. O potser només m’ha passat a mi i sóc un despistat ???

I que vol dir Abracadabra ?
He buscat el significat de la paraula i com que és molt antiga hi ha vàries teories. La que m’agrada més és: "aniré creant mentre parli" (més informació en els links del final d’aquest text).
M’imagino un mag fent aparèixer, creant alguna cosa, mentre va murmurant les paraules màgiques. Mireu com s’escrivia en els pergamins, construint, amb la paraula la lletra Delta grega, a aquesta composició se li atribuïen poders curatius:

a b r a c a d a b r a
 a b r a c a d a b r
  a b r a c a d a b
   a b r a c a d a
    a b r a c a d
     a b r a c a
      a b r a c
       a b r a
        a b r
         a b
          a

Fins la setmana que ve, i ja sabeu, per solucionar qualsevol cosa, només us cal recitar: Abracadabra!!!!
Daniel
www.magia.cat

Enllaços abracadabra:
http://es.wikipedia.org/wiki/Abracadabra
http://es.wikipedia.org/wiki/Abraxas
http://es.wiktionary.org/wiki/abracadabra
http://en.wikipedia.org/wiki/Abracadabra
– Definició enciclopèdia britanica

read more

“Magicians” (o: Què faries si, accidentalment, decapitessis algú?)

Magicians

La setmana passada vaig parlar d’una peli amb temàtica màgica.
I avui he recordat que aquest estiu a Irlanda (ja se, sóc un pesat amb les referències a Irlanda), doncs aquest estiu quan estava viatjant per un lloc d’Europa indeterminat…, vaig recollir un retall d’una revista de música, cine, dvd’s… Es tractava del següent retall:

Magicians

Interrogants al primer cop d’ull… Es tractava d’una simple recopilació de música relacionada amb la màgia?, era la banda sonora d’una peli?, la peli es deia “Magicians”?, hi ha coses que no ens arriben del món anglosaxó…
A partir d’això he començat a investigar…

Sí, és una pel·lícula, una pel·lícula que no tenia en compte com a properes estrenes, no la vaig esmentar l’altre dia…
Els dos protagonistes de la peli, que no se si s’estrenarà aquí, són David Mitchell  i Robert Webb, i són un duo d’humoristes televisius molt coneguts a Gran Bretanya, la referència que trobo a tot arreu és la comèdia de situació: Peep Show.
És una cinta d’humor produïda per la cadena britànica de TV Channel 4 (mateix canal que produeix Peep Show i un guió escrit pels mateixos autors que la sèrie).
He trobat aquests dos tràilers, perquè ens en fem una idea, prefereixo el primer:

No he trobat res relatiu a la projecció aquí d’aquesta pel·lícula, m’imagino (potser m’equivoco) que no ens arribarà en cinema, potser anirà directament al vídeo o a la tele.
Sembla ser que la peli tracta sobre un duel entre dos mags que inicialment són amics (de què em sona?), el conflicte comença quan es produeix un accident màgic i (ejem), tràgic…
Buscant, buscant, m’ha fet gràcia el títol d’aquest article: “what would you do if you accidentally decapitated someone ?”, alguna cosa així com: "Què faries si, accidentalment, decapitessis algú?". Bé, això a mi, em va passar una vegada…, però això seria una altra història. Mireu l’article aquí.

Intueixo que és un film que no passarà a la història, però al ser una peli de mags tindrà algun ingredient que m’agradarà. A mi em fa gràcia qualsevol cosa que hi faci referència, tot i que no sigui una bona pel·lícula, segur que contindrà algun element kitsch que ens farà riure una estona.
Si en se alguna cosa més, us ho explico.

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

Links sobre la peli: “Magicians”:
channel4
myspace
wikipedia
extracine
imdb

read more

Houdini m’emociona…

Peli: Houdini

Estic molt emocionat!, aviat tindrem una nova pel·lícula de mags!, una sobre Houdini!. Després de la meravellosa peli: “The prestige”, de “El ilusionista”, “Scoop”, … (hi ha en preparació més pel·lícules amb referències de màgia… una sobre la novel·la “Carter engaña al diablo”, una sobre el “Mago de la guerra”, “The Great Buck Howard…” produïda pel Tom Hanks que no hi ha manera que acabin estrenant…)

I avui parlarem d’una peli sobre Houdini que estrenaran no se sap ben bé quan aquí…
Es diu: "Death Defying Acts" (IMDB), algo així com "Actes de desafiament de la mort"… i ja veuràs tu que aquí la batejaran d’alguna manera poc adequada(encara ric, és un dir, quan penso en "El truco final" enlloc de "El prestigio" que hagués estat més adient, o "The prestige", que carai!…).
Estic molt content perquè serà sobre el Houdini, i els habituals, ja sabeu la meva devoció per ell.

Houdini ha generat i generarà molts productes al seu voltant: llibres, còmics, museus, jocs de mans que porten el seu nom (sí, petits jocs que pots comprar a les tendes de màgia), és inspirador de text introductori de molts jocs de mans, …

Doncs, segons llegeixo, aquesta pel·lícula (una producció d’Estats Units i Austràlia) tracta de la època final de la vida d’en Houdini (interpretat per Guy Pearce, sí, sortia a la sèrie australiana: Veïns – Neighbours !!!), un Houdini banyat d’èxit(i al tanc d’aigua, je je, no me n’he pogut estar), i obsessionat en contactar via medium amb el més enllà per parlar amb l’esperit de la seva mare. El relat es completa amb un romanç del mag amb una mèdium(Catherine Zeta-Jones). Segons Variety es tracta d’un guió original que barreja vida real d’en Houdini i ficció.
Ara faré un comentari gratuït (ja que encara no he vist la pel·lícula):
Tinc molta curiositat, i a la vegada fa una mica de por quin serà el resultat…, perquè pel que sembla, s’enfocarà la trama cap al tema mèdiums i esperits, i per tant tinc recança que es vegi poca màgia i que hi hagin molts efectes paranormals de pega…
Però no avancem esdeveniments i siguem positius, mireu…, mireu el tràiler, que he vist a blogdecine i que també podeu trobar al youtube:

Jo, francament, quan veig un tanc d’aigua i un mag surtin d’ell (vaig tenir la mateixa sensació quan vaig veure les primeres imatges de The Prestige), al·lucino (i no se si és molt normal, ara que hi penso…).

(Nota Mental: un dia he de parlar d’un telefilm sobre Houdini de fa uns anys)

Ah! El tiet Daniel dóna la benvinguda a aquest món, al Sergi !!!! El naixement d’una personeta, això sí que és màgia! Felicitats a la Montse i a l’Àlex per fer-ho possible…

Daniel
www.magia.cat

Dues Notícies de la setmana, una bona i una dolenta, quina voleu primer?, va, me la trec de sobre…, primer la dolenta:

-Indignat
Estic indignat perquè a Cuatro han decidit 1) Canviar l’hora d’emissió del programa “NadaXAquí” després de dos setmanes d’emissió a les 16h30 per fer-ho a les 21h30 i 2) La reducció considerable de la durada del programa que ha passat a ser de mitja hora (el primer havia durat una hora llarga), amb la inclusió a corre-cuita dels títols de crèdit horitzontals inferiors (a una velocitat impossible de llegir, una xapussa), tallant-ho ràpid al final de l’actuació del David Williamson per donar pas a la pel·lícula a les 22h00: Alerta Máxima 2. Indignant. Enviaré un correu a la cadena, demanant explicacions, però no confio que em responguin, us ho comento si em diuen alguna cosa.

-Monzó
Si encara no heu tingut ocasió de llegir o veure el fantàstic i divertit discurs de Quim Monzó a Frankfurt, us convido a que hi doneu una ullada, perquè és un monòleg d’humor brillant i perquè m’agrada aprendre dels mestres. El podeu llegir aquí(la vanguardia) i veure’l aquí(vilaweb).

Ara sí, fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

read more

Màgia mania

Jerry Sadowitz

Sí, ho reconec, abans d'anar a dormir, miro més d’un cop si he apagat la clau de pas del gas.
Sí, ho reconec, torno a mirar, quan estic lluny del cotxe, si les finestres estant tancades del tot.
Sí, ho reconec, ha vegades m'han posat una camisa de força.
Sí, ho reconec, sóc mag.

La foto d'avui pertany a un retall d'una revista que va caure a les meves mans aquest estiu, per Irlanda, de la programació d'un festival a Dublín. Em va fer gràcia: Comedian, Magician, Psychopath … i m’ha fet pensar en aquestes coses estranyes que faig, i que fem tots a vegades…
He buscat qui és aquest personatge i he trobat la seva original pàgina (feta a mà). Mireu aquí.
 
Potser sí que els mags estem una mica malament… Això ens ve de quan érem petits.
Sabeu que la gran majoria de mags diem que vam començar a ser-ho quan érem nens?, amb una capsa de màgia, bla, bla, bla?
Suposo que teníem molt temps per fer volar la nostra imaginació, teníem un món propi. I això no és ni bo ni dolent, simplement és…
A vegades em diuen que encara hi sóc en aquest món imaginari.

I després d’aquesta petita auto sessió de psicoanàlisi de pa sucat amb oli…
Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com

read more