2018 maig 10 | offmàgia

La generositat màgica de Jean Merlin…

Fotos de Luis Egea

Sempre penso la sort que gaudeixo, actualment, amb totes les oportunitats de veure màgia en directe que tinc a l’abast. Totes, des de les dels alumnes a classe, les gales màgiques, els espectacles, festivals… Tot m’aporta il·lusió i estímuls creatius. Me’n recordo dels meus orígens màgics, de quan l’única màgia que veia, arribava per televisió. És una evolució curiosa, em permet valorar molt el que em passa ara.

Un d’aquests moments únics va aparèixer fa dues setmanes, arran de la presència a la ciutat, de Jean Merlin. A més de veure’l actuar als Dimarts Màgics de La Seca Espai Brossa, vaig tenir l’oportunitat de fer d’intèrpret del genial artista, quan va venir a fer la seva conferència a l’ACAI – SEI Cercle de Barcelona.

Per mi va ser un somni fet realitat. És una llegenda de la màgia amb cordes, il·lusionista internacional i un pou de saviesa pel que fa a tots els àmbits de l’art màgic. Sap d’Història de la Màgia, Grans Il·lusions, màgia de prop, ha actuat a multitud de països, a cabarets d’arreu…

Va ser molt generós, molt atent als dubtes dels assistents sobre les tècniques màgiques que va venir a explicar-nos. Va tractar sobre màgia amb cordes i altres àmbits del nostre art, amb bon humor i precisió.

Vam comprovar que els grans artistes són humils i que el seu objectiu és perpetuar l’art màgic, ensenyant les seves creacions… Cal dir que tot el material màgic que ens va ensenyar és original seu. Tot… I ens va confessar que podria explicar, només màgia amb cordes, durant 4 hores !

Va ser molt enriquidor ! La vida és sorprenent… Tot un privilegi que quan era petit i només veia màgia per televisió, no m’hagués pogut imaginar mai…

Fins demà, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

read more